Video afstudeervoorstelling Marleen Hendrickx getoond voor Nederlandse en Belgische minister

fotografie: Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Maandag 1 februari presenteerden de Nederlandse (demissionair) minister van OCW Ingrid van Engelshoven en de Vlaamse minister van Gelijke Kansen Bart Somers de resultaten van een 0-meting over de kennis en opvattingen over intersekse, dat in opdracht van hen is uitgevoerd door Stichting Rutgers en Universiteit Gent.

In dit drukbezocht webinar was Marleen Hendrickx, alumna van de opleiding Theaterdocent Verkort en onderdeel van de eerste lichting van de Culture Club, spreker in het panel en werd een gedeelte van de video van haar afstudeervoorstelling X Y WE laten zien. In de voorstelling X Y WE vertellen zes intersekse mensen, waaronder Marleen zelf, voor het eerst op een podium hun verhaal. Het tonen van de voorstelling in de digitale bijeenkomst, waar zowel onderzoekers, artsen als beleidsmakers bij aanwezig waren, maakte het resultaat van het onderzoek dan ook sterk voelbaar. Slechts 1 op de 3 Nederlanders weet wat intersekse is, en dat gebrek aan kennis zorgt ook voor een minder positieve opvatting t.o.v. intersekse personen.

Er kwamen veel (emotionele) reacties op de voorstelling. Zowel de groepsvoorstelling X Y WE als de solo X Y I, zullen komend jaar op verschillende plekken te zien zijn. In het theater, maar ook in ziekenhuizen, voor scholen en voor beleidsmakers, zodat de kennis over intersekse in zowel Nederland als Vlaanderen vergroot wordt.


Kijk op www.marleenhendrickx.nl voor info over de voorstelling.

 

fotografie: Sjoerd Derine

fotografie: Sjoerd Derine

Delen