Drie CvA-alumni genomineerd voor GrachtenfestivalPrijs 2021

Gepubliceerd op

Klarinettist Jelmer de Moed, cellist Alexander Warenberg en pianist Yang Yang Cai zijn  genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2021. De GrachtenfestivalPrijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een uitzonderlijk getalenteerde jonge musicus die uitblinkt in zijn of haar vakgebied. De winnaar wordt Artist in Residence en krijgt in de volgende editie van het Grachtenfestival carte blanche om zijn of haar muzikale dromen te realiseren. 

Jelmer de Moed (1995) behaalde zijn bachelordiploma aan het CvA en studeert nu in de masteropleiding aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn. Hij organiseert bijzondere projecten, zoals de interdisciplinaire voorstelling ‘Prikkel’, waarmee hij onder meer optrad op Oerol en het Grachtenfestival, het project ‘Symbolisme’ rondom het Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen, en ‘Bevangen’, een ode aan Tristan Keuris. 

Yang Yang Cai (1998) studeerde bij Jan Wijn aan het CvA, waar ze in 2019 haar bachelordiploma aan het CvA behaalde met de hoogste lof. Momenteel vervolgt ze haar opleiding bij Enrico Pace aan de Imola Piano Academy in Italië. Ze won vele prijzen, waaronder de Classic Young Masters Award 2017 en de Grand Prix Youri Egorov op de Young Pianist Foundation Competition. Yang Yang is regelmatig te horen op grote muziekfestivals in binnen- en buitenland, zoals het Grachtenfestival, The International Holland Music Sessions en Aspen Music Festival and School 2018 (VS). Ook heeft ze diverse keren opgetreden in DWDD en Podium Witteman.

Alexander Warenberg (1998) studeerde bij Monique Bartels aan het CvA, vervolgde zijn opleiding aan de Barenboim-Said Academie bij Frans Helmerson en studeert momenteel verder aan de Kronberg Academie in Duitsland. Hij won prijzen op onder andere het Nationaal Cello Concours en de Antonio Janigro International Cello Competition. Hij trad op in het Concertgebouw in Amsterdam, op festivals als het Internationaal Kamermuziekfestival in Utrecht, het Grachtenfestival, het Festival Bad Ragaz in Zwitserland en Wonderfeel Festival, en op de Nederlandse televisie en radio. Als kamermusicus speelde hij samen met Menahem Pressler, Denis Kozhukhin, Gil Sharon, Paolo Giacometti en Lucas Jussen.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de Avond van de GrachtenfestivalPrijs op 20 augustus 2021. 

Lees meer

Delen