Podcastserie Kunsteducatie Doorgelicht met Aminata Cairo

Gepubliceerd op

Het lectoraat Kunsteducatie start de podcastserie Kunsteducatie Doorgelicht. De eerste vier afleveringen staan nu online en gaan over de disciplines: theater, beeldende kunst, dans en muziek. De komende weken komen er steeds nieuwe afleveringen bij.

Gespreksleider Aminata Cairo interviewt onderzoekers over hun ervaringen met het doen van onderzoek en de bevindingen die ze deden. Aminata studeerde in de VS, waar ze promoveerde als antropoloog. Ze is een veelgevraagd spreker met grote interesse in educatie en inclusiviteit.

Afleveringen Kunsteducatie Doorgelicht

Nadieh Graumans-Tigchelaar - Theater nabespreken met kinderen
Hoe kun je met kinderen een open, inhoudelijk gesprek voeren naar aanleiding van de theatervoorstelling die ze net gezien hebben?
Luister hier de podcast aflevering en lees hier het onderzoek.

Nathalie Roos - Kunst, activisme en burgerschapsonderwijs
Hoe kan activistische kunst leerlingen inspireren tot het maken van geëngageerde artistieke interventies en kritische maatschappelijke reflectie?
Luister hier de podcast aflevering en lees hier het onderzoek.

Marike Hoekstra - Kunstenaardocenten en democratische pedagogiek
Wat is het verband tussen de praktijk van kunstenaarsdocenten en democratische pedagogiek?
Luister hier de podcast aflevering en lees hier het onderzoek.

Michel Hogenes en Anouk Diepenbroek - Ontwerpend leren in muziekonderwijs
Hoe kan je lessen ontwerpen waarbij leerlingen leren om op technologie gebaseerde muziekinstrumenten te maken?
Luister hier de podcast aflevering en lees hier het onderzoek.

Het lectoraat Kunsteducatie blijft manieren ontwikkelen om onderzoeksresultaten toegankelijker te maken en op verschillende manieren aan te bieden. Naast de onderzoekspublicaties, artikelen en educatietools, is er nu de podcast Kunsteducatie Doorgelicht. Alle afleveringen zijn verzameld op de website van het lectoraat​​​​​​​. Ze zijn gecategoriseerd per discipline en bevatten bovendien een verwijzing naar de volledige onderzoeksrapportage. De afleveringen worden regelmatig aangevuld, op die manier wordt een blijvende impuls gegeven aan de ontwikkeling van kunstonderwijs.

Houd de website in de gaten!

Delen