Themanummer maart van Theaterkrant Magazine: The Need for Legacy

Gepubliceerd op

Theaterkrant Magazine van maart is een themanummer van, met en over The Need for Legacy. Een aantal collega's, (oud)studenten en docenten van de Academie voor Theater en Dans werkten hieraan mee. Het is een kleurrijke aanzet in inhoud en vorm om te laten zien hoe veelzijdig onze geschiedenis is, met bijvoorbeeld ‘legacy’- artikelen over onder anderen Ernestine Comvalius, Șaban Ol, Michael Matthews en Anis de Jong. 

Het portret dat Brian Elstak maakte van Rufus Collins voor ITA staat op de cover. Op vrijdag 12 maart onthult demissionair Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven dit nieuw schilderij in de portrettengalerij van Internationaal Theater Amsterdam.

The Need for Legacy legt zich toe op de bewustwording van de breedte en diversiteit van de Nederlandse theatergeschiedenis door verhalen en kennis zichtbaar te maken die uit ons geheugen dreigen te verdwijnen. Het netwerk wil gezamenlijk ontdekken dat er al mensen waren die wielen uitvonden en wier ‘legacies’ misschien de weg kunnen wijzen. In dit nummer worden acht legacies uitgelicht, naast artikelen over onder meer Don’t Hit Mama en de vroege geschiedenis van acteurs van kleur in Nederland door Sarah J. Adams.

Delen