In memoriam Oscar Kraal (1970-2021)

Gepubliceerd op

Vandaag ontvingen we het verdrietige bericht dat onze dierbare collega en geweldige drummer Oscar Kraal overleden is na een slopende ziekte.

Oscar Kraal was een meesterlijke, ‘one of a kind’ drummer. Zijn opmerkelijke spel heeft generaties drummers en vele studenten beïnvloed. Zijn imponerende spel maakte ook veel indruk bij artiesten als Candy Dulfer, Frank Boeijen, Keith Caputo en Anouk en heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd. De laatste jaren was hij actief als drummer bij Van Dik Hout en Milow. Hij was vanaf de oprichting van de Popafdeling intensief betrokken als bandcoach en coördinator van de drumsectie. Oscar was een integere, gepassioneerde collega wiens DNA diep verankerd zit in onze Popafdeling.

Hij zal zeer worden gemist, vanwege zijn kwaliteiten als speler en docent, zijn scherpe analyses en doeltreffende adviezen en diepe liefde en inzet voor ons instituut.

Wij wensen een ieder veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Delen