Academie van Bouwkunst Management Update

Gepubliceerd op

Het managementteam is verheugd een aantal wisselingen in het medewerkersteam aan te kondigen. Dit voorjaar is Henri Snel gestart als onderwijsmanager. Hij volgt in deze functie Patricia Ruisch op, die 18 jaar met verve deze rol heeft vervuld. Henri Snel is architect, docent en alumnus van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, coördinator Vormstudies en sinds april onderwijsmanager aan onze academie.

‘Lesgeven en het ontwerpen van onderwijs heeft mij altijd gefascineerd. Ik heb in de loop der jaren op verschillende (kunst)academies de kans gekregen om uiteenlopende didactische modellen te ontwikkelen en implementeren. Mijn interesse gaat vooral uit naar de rol die cognitie speelt in relatie tot fysieke activiteiten. Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van al onze capaciteiten om educatie te bevorderen? In de rol van onderwijsmanager komen verschillende interesses samen. Ik zie er enorm naar uit om samen met studenten, docenten en staf het masterprogramma verder te ontwikkelen.’ Henri Snel

Nu Henri is toegetreden tot het managementteam zal zijn functie van coördinator Vormstudies per 1 juni 2021 worden overgenomen door Marlies Boterman. Ze werkt al jaren als gastdocent en coördinator van de minor architectuur op de Academie van Bouwkunst. Marlies Boterman heeft internationaal voor toonaangevende bureaus gewerkt als OMA, Inside Outside en SevilPeach en heeft sinds 2012 haar eigen bedrijf als architect, interieur architect en meubelmaker.

Details en vakmanschap zijn als vanzelfsprekend verweven in haar ontwerpen. Door het onderzoeken van duurzame en lokale materialen streeft ze ernaar om de rijkdom van de aarde en de schoonheid van deze materialen zichtbaar te maken in moderne architectuur. Deze kwaliteiten zullen ongetwijfeld in het nieuwe curriculum van Vormstudies een bedding krijgen.

 

 

Henri Snel

Marlies Boterman

Delen