ATKA-alumni in NPO3 televisieprogramma 'Lichting 2020'

foto: Keke Keukelaar / HUMAN

Gepubliceerd op

Jonge acteurs en performers presenteren zich aan Nederland

De in 2020 afgestudeerde studenten Damaris de Jong, Shelley Bos en Marouan Bendehmane (Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie) nemen deel aan het televisieprogramma Lichting 2020van omroep HUMAN, Zaterdag 29 mei, 23:05 uur - NPO 3.

Hoe is het om als acteur of performer afgestudeerd te zijn in het coronajaar 2020? In Lichting 2020 stellen dertien jonge, bevlogen talenten van de theateropleidingen van Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Maastricht zich voor. Ondersteund door ervaren acteurs voeren de talenten in teams een aantal bekende filmscènes uit in het theater.

Lees meer over de talenten

Door corona hebben de jonge spelers nog amper kans gehad zich op de podia te laten zien. Stilzitten doen ze niet, allemaal tonen ze energie en veerkracht. Met één doel: het toneel en de filmwereld bestormen met hun acteertalent. Door het spelen van de scènes die ze een aantal keer met coaches Nasrdin Dchar, Malou Gorter en Mandela Wee Wee konden repeteren, krijgen zij kans zich te presenteren. Presentatrice Sosha Duysker ontvangt de talenten en vormt de verbindende factor.

Tussen de scènes door leren we de acteurs en performers beter kennen. Wat zijn hun dromen, plannen en verwachtingen? Maar ook: waar zijn ze onzeker over en welke impact heeft corona op hen gehad in het eerste jaar na hun opleiding? Corona heeft hun start in de theaters belemmerd, maar nu tonen zij zich op het nationale podium.

Lees meer over de uitzending

Over de teams
De dertien talenten zijn in vijf teams ingedeeld:
    •    Marouan Bendehmane, Shelley Bos en Dahiana Candelo (coach: Nasrdin Dchar)
    •    Dagmar Ketelaers, Patsy Kroonenberg en Sebastián Mrkvicka (coach: Malou Gorter)
    •    Lieve Fikkers en Romy Moons (coach: Malou Gorter)
    •    Isabel Hees, Damaris de Jong en Roann Postma (coach: Mandela Wee Wee)
    •    Max Laros en Rosita Segers (coach: Mandela Wee Wee)

Lees meer over de teams

 

 

Damaris de Jong, foto: Keke Keukelaar / HUMAN

Marouan Bendehmane, foto: Keke Keukelaar / HUMAN

Shelley Bos, foto: Keke Keukelaar / HUMAN

Delen