10 jaar Digital Art Lab: een terug- en vooruitblik

Gepubliceerd op

Onlangs verscheen de publicatie 10 jaar Digital Art Lab, een publicatie van Sanne Kersten, Piem Wirtz & Anne Nigten. Het Digital Art Lab houdt zich bezig met Research & Development voor cultuureducatie in Zoetermeer en daarbuiten.

Het Digital Art Lab is in 2010 als innovatietraject gestart als reactie op een aantal signalen. Er was een sterke afname van het aantal jonge leerlingen dat zich inschreef voor het reguliere CKC-cursusaanbod. Daarnaast had (digitale) technologie nog nauwelijks een plek verworven in de cultuureducatie bij CKC & partners, terwijl dit allang een vanzelfsprekendheid was voor kinderen en jongeren.

In deze publicatie blikken we, na 10 jaar, terug en vooruit op het Digital Art Lab. Hiervoor zijn we het archief ingedoken, hebben we betrokkenen geïnterviewd en de vakliteratuur geraadpleegd. Deze publicatie is een samenwerking van The Patching-zone, lectoraat Kunsteducatie en CoE Kunsteducatie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en CKC & partners in opdracht van het Digital Art Lab. 

Lees de publicatie hier.

Delen