be-CONNECTED - IN THE SPOTLIGHT ‘Je mag Edda op een heel intieme manier volgen’

Gepubliceerd op

IN THE SPOTLIGHT ‘Je mag Edda op een heel intieme manier volgen’
Scenograaf Katharina Wegmann (29) over de voorstelling Edda & Avan

Krijg een voorpoefje op het be-connectedfestival.nl:

Hoe ziet een betekenisvolle digitale ontmoeting tussen twee mensen eruit? Dat ervaar je in Edda & Avan. ‘We brengen het digitale en fysieke lichaam dichter bij elkaar,’ vertelt scenograaf Katharina Wegmann.

Wat krijgt je publiek te zien in Edda & Avan?
‘In de voorstelling volg je Edda, een meisje dat zich thuis heeft opgesloten en geen fysieke contacten meer heeft. Haar kamer is haar wereld geworden. Maar ook in een kamer kan een hele nieuwe wereld ontstaan. Edda duikt in een digitale wereld en ontmoet daar Avan. Samen ontdekken ze hun omgeving én zichzelf.’

Wat maakt jullie voorstelling een must-see?
‘In deze voorstelling verbinden wij heel veel verschillende nieuwe technologieën met elkaar, zoals virtual reality (VR) en motion capture. Zo onderzoeken we: hoe kan een digitale ontmoeting tussen twee mensen eruitzien? Je mag op een heel intieme wijze Edda volgen, die nieuwe verbindingen aangaat, en zichzelf en haar lichaam op een nieuwe manier ontdekt We brengen het digitale en fysieke lichaam dichter bij elkaar.’

Delen