Nieuw team Master of Film

Gepubliceerd op

Dit voorjaar verwelkomen we vier nieuwe teamleden bij de Master of Film: Nduka Mntambo, die de rol van Mieke Bernink als programmaleider overneemt, en die met belit sağ, Diana Toucedo en Katarina Zdjelar het kerncurriculum-team zal gaan vormen. Samen geven zij vorm aan de verdere ontwikkeling van de opleiding die volgens de accreditatiecommissie die de master in november 2020 beoordeelde ‘een sterke en unieke visie heeft, resulterend in 'een karakteristieke identiteit’ en een ambitie die ‘indruk maakte’. Dit nieuwe team start in september met een compleet nieuwe groep van tien onderzoekers.

Mieke Bernink, initiatiefnemer en huidig ​​opleidingshoofd, blijft in haar rol als lector verbonden aan de opleiding. Het Lectoraat, of Onderzoeksgroep, heeft tot doel de praktijk van artistiek onderzoek te verbreden, van zowel de Master en de VRAcademy als de Filmacademie als geheel. Ook de vier nieuwe teamleden, die de ruimte krijgen om hun eigen onderzoek voort te zetten, gaan deel uitmaken van het Lectoraat.

Terwijl het nieuwe team vanaf september het eerste semester van de nieuwe groep zal voorbereiden, zullen de huidige mentoren – Julian Ross, Manon Bovenkerk en Tessa Boerman – de twaalf tweedejaars onderzoekers blijven begeleiden naar hun eindexamen. De resultaten van hun reis presenteren zij tijdens de Artistic Research Week (16 t/m 20 oktober 2021).

Meer informatie over het nieuwe Team Master of Film

 

Delen