Samenwerking Wicked Arts Assignments met magazine Mister Motley

Gepubliceerd op

Het lectoraat Kunsteducatie publiceerde in samenwerking met online magazine Mister Motley een serie artikelen, opdrachten en interviews rondom het thema Wicked Arts Assignments van het gelijknamige boek. Op thematische wijze is er aandacht besteed aan het boek omdat de opdrachten laten zien dat kunst niet losstaat van het alledaagse en dat iedereen met een goede opdracht aangezet kan worden tot creativiteit, tot het vinden van artistieke oplossingen. 

Kunstopdrachten
Hart van het boek vormen de kunstopdrachten die zijn verzameld van over de hele wereld. Belangrijk is dat deze opdrachten daadwerkelijk eerder door de docent zijn uitgevoerd; het ‘bewijsmateriaal’ hiervan is middels foto’s toegevoegd op de pagina’s naast de desbetreffende opdracht.

Interviews
Sanne Kersten en Mirthe de Leeuw interviewden de kunstenaars Andrea Palašti, Sabina Enéa Téari, Sterre Boerkamp en Jacques Blommestijn en over hun achtergrond, inspiratie, kunstenaar- en docentschap. Lees hier alle interviews:

Essays
Lieneke Hulshof, hoofdredacteur van Mister Motley, Luis Rodil-Fernández en Alex de Vries schreven naar aanleiding van de samenwerking met het Lectoraat Kunsteducatie verschillende essays. Lees ze hier terug: 

Emiel, Melissa en Lieneke zijn ook te gast in de podcastserie Kunsteducatie Doorgelicht om te praten over het boek en deze samenwerking. Klik hier om de podcastaflevering te luisteren. Hieronder vind je een overzicht van alle publicaties.

Delen