Brian Lo Sin Sjoe benoemd tot artistiek leider Opleiding Productie Podiumkunsten

fotograaf: Tim van Bentum

Gepubliceerd op

De directie van de Academie voor Theater en Dans (ATD) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Brian Lo Sin Sjoe per 1 september 2021 benoemd tot artistiek leider van de Opleiding Productie Podiumkunsten (OPP). Hij volgt  Saundra Williams op, die op 1 maart haar functie als artistiek leider van de OPP neerlegde.

Brian Lo Sin Sjoe heeft een uitgebreide, interculturele en veelzijdige achtergrond in zowel de fondsenwerving als in de podiumkunsten. Hij  heeft in 1996 aan de Universiteit Utrecht zijn MA in de Engelse Taal en Letterkunde en Amerikanistiek behaald. Na het volgen van masterclasses als musicalmaker aan Goldsmiths, University of London, is hij in 2002 als productieleider en directieassistent bij het Cosmic Theater van start gegaan. Daarna heeft hij van 2003-2006 leidinggevende functies bekleed onder andere als hoofd productie van Imagine IC. Ook was hij hoofdredacteur theater van de culturele website On Stage en produceerde tegelijkertijd zijn eigen musical Straf, waarvoor hij in 2011 de Musical Makers Beurs in Carré won.

Brian Lo Sin Sjoe is sinds 2015 werkzaam als subsidieconsulent bij het Fonds Podiumkunsten (FPK). Een belangrijk onderdeel van zijn werk heeft te maken met de beoordeling van artistieke en productionele plannen vanuit het hele land. Brian heeft grote affiniteit met talentontwikkling en was betrokken bij regelingen als Nieuwe Makers, programma urban projecten, productiesubsidie en Internationalisering. Hij heeft zich ingezet voor een diverser en inclusiever FPK en was medeoprichter van de werkgroep Diversiteit en het Fondsennetwerk Diversiteit.

Marjo van Schaik, directeur (a.i.) Academie voor Theater en Dans:
‘Brian Lo Sin Sjoe is een buitengewoon energiek en verbindend persoon. Een netwerker met een mondiale bik, een interculturele achtergrond en een enorme ervaring in de theaterwereld. Met zijn uitgebreide kennis van de fondsenwereld en zijn enorme ervaring in het creatieve proces bij diverse theatergezelschappen is Brian van alle markten thuis. Hij heeft een frisse blik op het producentschap. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Brian als artistiek leider de OPP-studenten een rijk en gevarieerd curriculum kunnen bieden, zodat zij zich kunnen voorbereiden op een succesvolle en inclusieve werkpraktijk.’

Over de Opleiding Productie Podiumkunsten
Wil jij de organisator zijn van theater-, opera- of dansvoorstellingen? Of van grote evenementen en festivals? De opleiding Productie Podiumkunsten (OPP) leidt je op tot een allround productieleider met de mogelijkheid om je te verdiepen in de rol van creative producer, voorstellingsleider of regieassistent. Lees meer op: Productie Podiumkunsten

 

Delen