Pandemisch podcast-avontuur

Gepubliceerd op

Op zondag 6 juni organiseerden de eerstejaars studenten van de master Kunsteducatie Rollercoaster, een podcast-wandeling over kunst en educatie in tijden van crisis. Bezoekers werden meegenomen op een interactieve geluidswandeling door Amsterdam-Noord. Al wandelend ervoeren zij een auditieve emotionele achtbaan, gebaseerd op de afgelopen coronaperiode. De afleveringen boden een afwisselend palet aan interviews, overpeinzingen en muziekfragmenten, en gidsten de luisteraars langs de thema’s Ontkenning en Paniek naar Berusting en Ontlading.

Onderweg deden de deelnemers verschillende activiteiten. Bij het Mandelahuisje werden vlaggen beschreven met wensen voor de toekomst, er was een fight-flight-freeze experiment in het groen naast het fietspad, er werd balans gezocht op een slackline in de speeltuin aan het Spreeuwenpark en tot slot werden er gigantische bellen geblazen die door de wind werden meegenomen over het IJ.

De audiotraks zijn hier terug te luisteren.

1. Ontkenning

Kon jij het geloven dat het virus ook naar Nederland kwam? Als je iets heftigs hebt meegemaakt, reageert ieder mens weer anders. Maar het is altijd iets van freeze, fight of flight. In deze aflevering onderzoeken de makers de reflex ‘freeze’, bevriezen. Wat als je niks doet omdat je niks meer kan? Je bevriest.

Delen