Kans maken op een Comeniusbeurs in 2022? Een overzicht van de deadlines

Gepubliceerd op

Ben jij een onderwijsprofessional en wil je je verder ontwikkelen in je carrière? Misschien is het Comeniusprogramma wel iets voor jou. Het programma draagt bij aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. Er zijn drie verschillende beurzen: de Teaching Fellow-, Senior Fellow- en Leadership Fellowbeurs. Met een beurs kan je als onderwijsprofessional je ideeën voor onderwijsvernieuwing in de praktijk te brengen. Hieronder vind je de deadlines waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van een van de Comeniusbeurzen.

Comeniusprogramma Teaching Fellows 2022 

Docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen een beurs van 50.000 euro aanvragen voor het doorvoeren van onderwijsinnovatie binnen een vak of cursus. Met deze Comenius Teaching Fellowbeurs kunnen kleinschalige, eenjarige projecten gefinancierd worden. 

Voorstellen kunnen ingediend worden binnen vier thema's: 

  • Samen studeren op de hybride campus 
  • Regie voor de student in flexibel onderwijs 
  • Transdisciplinaire samenwerking 
  • Vrije thema – Houdbaar voor de toekomst 

Meer informatie is te vinden in de call for proposals. 

Deadline intentieverklaring: 14 september 2021, 14:00 uur 
Deadline vooraanmelding: 12 oktober 2021, 14:00 uur 
Deadline aanvraag: 18 januari 2022, 14:00 uur 

Klik hier voor alle informatie over Teaching Fellowbeurs.

Comeniusprogramma Senior Fellows 2022 

Met de Comenius Senior Fellowbeurzen van 100.000 euro kunnen innovatieprojecten met een looptijd van twee jaar gefinancierd worden. Het gaat hier om het doorvoeren van een onderwijsinnovatie binnen een faculteit, grote opleiding of substantieel onderdeel van een hoger onderwijsinstelling. Voorstellen kunnen ingediend worden binnen dezelfde vier thema's als hierboven vermeld bij de Teaching Fellowbeurs. 

Meer informatie over de aard van de projecten en de thema's is te vinden in de call for proposals.

Deadline intentieverklaring: 7 september 2021, 14:00 uur
Deadline vooraanmelding: 5 oktober 2021, 14:00 uur
Deadline aanvraag: 7 december 2021, 14:00 uur

Klik hier voor alle informatie over de Senior Fellowbeurs.

Comeniusprogramma Leadership Fellows 2022 

Met de Comenius Leadership Fellowbeurzen kunnen innovatieprojecten met een looptijd van drie jaar gefinancierd worden. Onderwijsprofessionals in het onderwijs kunnen een beurs van 500.000 euro aanvragen voor het doorvoeren van een onderwijsinnovatie in één of meerdere faculteiten, of gehele hoger onderwijsinstelling. In tegenstelling tot de projecten van de Teaching en Senior Fellows hoeven deze projecten niet binnen een specifiek inhoudelijke thema te passen. Lees hier de call for proposals.

Deadline intentieverklaring: 9 september 2021, 14:00 uur
Deadline aanvraag: 14 oktober 2021, 14:00 uur

Klik hier voor alle informatie over de Leadership Fellowbeurs.

Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam 

Inspiratie nodig? In juni 2020 kreeg Michiel Schuijer, lector Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam, een Comenius Leadership Fellow-beurs van € 500.000,- toegekend voor het opzetten van een nieuw bachelor- en masterprogramma voor conservatoriumstudenten die ook hun academische vaardigheden willen ontwikkelen. In dit artikel vertelt hij over start Academy for Musicology and Musicianship Amsterdam.

Delen