AHK trotse partner van de Amsterdam Donut Dagen

Gepubliceerd op

Van 28 september tot en met 1 oktober organiseert de Amsterdam Donut Coalitie de Amsterdam Donut Dagen. In vier inspirerende dagen wordt de aandacht gericht op het aanjagen van de Amsterdamse donut-economie: een economie die niet draait om groei, maar om sociale en ecologische waarde. De AHK is trotse partner van het evenement en biedt met de AHK Culture Club een van de locaties waar de Donut Dagen zullen plaatsvinden.

De Amsterdamse donut-economie is gebaseerd op het gedachtegoed van Kate Raworth en haar bestseller Dougnut Economics. De Amsterdam Donut Coalitie is een open netwerk van mensen die enthousiast zijn hierover en samenwerken om deze in de praktijk brengen. De stad Amsterdam heeft ‘de donut’ omarmd en onderschrijft het doel om zich te ontwikkelen tot een regio met een eerlijke, sociale basis voor iedereen, binnen veilige ecologische grenzen.

Donut Meet & Greet op donderdagmiddag 30 september, 15.00 tot 17.00 uur
Kate Raworth zal zelf aanwezig zijn tijdens de Amsterdam Donut Dagen en zal tijdens de Donut Meet & Greet op donderdag 30 september de Donut Stage in de AHK Culture Club openen. De Meet & Greet (aanvang 15.00 uur), waarin nationale en internationale donut-fans ervaringen en verhalen uitwisselen over de donut, is volgeboekt, maar het programma is ook live te volgen via Zoom (Meeting ID: 747 783 2667 Passcode: 632974).

Openbaar programma: Donut Pioniers op donderdagavond 30 september
Dezelfde dag vindt ’s avonds in Pakhuis De Zwijger het programmaonderdeel Donut Pioniers plaats. Tijdens deze showcase laten verschillende door de donut geïnspireerde initiatieven, projecten, buurten en organisaties in en rond Amsterdam zien hoe zij sociale en duurzame doelen verbinden en reflecteren ze daarop samen met Kate Raworth. Het programma is voor iedereen toegankelijk, aanmelden is wel noodzakelijk. Lees er alles over op deze pagina van de Amsterdam Donut Dagen.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Amsterdam Donut Dagen? Kijk dan op de site van de Amsterdam Donut Coalitie. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten en lees je tevens meer over de achtergronden van de donut-economie.

Delen