CONNECT 2020 krijgt aandacht bij De Best Verzorgde Boeken in Stedelijk Museum Amsterdam

Gepubliceerd op

Bij de expositie van de selectie De Best Verzorgde Boeken 2020 in het Stedelijk Museum Amsterdam wordt dit jaar apart aandacht besteed aan boeken, die heel duidelijk een link met corona hebben, die door corona geïnspireerd zijn en mede daardoor zijn verschenen. Het boek CONNECT 2020 van de Academie voor Theater en Dans ligt in de tentoonstelling.

Over De Best Verzorgde Boeken
Ieder jaar presenteren het Stedelijk en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar.  Een vakjury beoordeelt de boeken op de combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap. De Best Verzorgde Boeken is de oudste jaarlijkse uitverkiezing van de mooiste boeken in Europa en heeft een lange traditie in het Stedelijk: in 1932 werd de eerste editie gepresenteerd, waarna de tentoonstelling met enkele onderbrekingen jaarlijks te zien is geweest.

Over CONNECT 2020
CONNECT 2020 verbindt alle afstuderende studenten van Lichting 2020 van de Academie voor Theater en Dans. In deze uitgave staan verhalen, interviews, reizen, stages en natuurlijk de voorstellingen van deze bijzondere generatie die afstudeerde in coronatijd. CONNECT 2020 geeft een eerlijk inkijkje in de “coronaknip” binnen het afstudeerleven van deze generatie. Je ervaart als lezer in één boek de wereld van voor 12 maart én de impact van de lockdown. We gingen terug naar de studenten - die ons eerder vertelden over hun afstudeerplannen - voor een tweede, post-lockdowninterview: welke impact had de nieuwe werkelijkheid op hun artistieke ideeën?  Je leest en ervaart het in CONNECT: creativiteit kent geen lockdown!

Tentoonstelling
De Best Verzorgde Boeken worden van 25 sep t/m 31 okt 2021 tentoongesteld in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Delen