Terugblik: Introductieweek

Gepubliceerd op

De introductieweek op de Academie voor Theater en Dans vond dit jaar van 24 augustus tot en met 27 augustus plaats. In een gevarieerd programma werd het thema 'Building a new home’ van alle kanten belicht. De tweedejaarsstudenten haakten aan, omdat zij vorig jaar vanwege corona geen introductieweek hadden. Dit jaar dus met zowel nieuwe studenten als tweedejaarsstudenten.

De eerste dag stond kennismaking centraal. De studenten leerden andere studenten kennen, maakten kennis met hun docenten en ATD-staf en kregen een rondleiding door de academie. De activiteiten beperkten zich echter niet tot het ATD-gebouw. Ook buiten de academie vonden activiteiten plaats. Op de woensdag ontdekten de studenten door middel van het maken van een groepsopdracht de stad, brachten een bezoek aan het International Theater Amsterdam en deden de workshop ‘Letter to self’ van spoken word artists en visual artist BrotherTill vt. Breimasjien.

Op de donderdag volgenden de studenten een online programma van het Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni en zagen ‘s avonds de show Hollandsch Glorie in het Amsterdamse Bostheater.

De laatste dag van de introductieweek maakten de studenten kennis met het IDlab, de Theaterzaal en het Danstheater. Ook werd er dieper op de studie ingezoomd. Wat ga ik nu eigenlijk studeren en wat zijn mijn verwachtingen? In de middag werd de workshop World Cafe gevolgd, waarin diversiteit en inclusie centraal stond. De enerverende week werd afgesloten met een diner en live muziek.

Delen