Amber Kortzorg nieuw lid van de Raad van Toezicht AHK

Gepubliceerd op

Amber Kortzorg is per 16 oktober 2021, op voordracht van de Hogeschoolraad benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De presentator en dagvoorzitter van bijeenkomsten waar thema’s als duurzaamheid en diversiteit & inclusie centraal staan, volgt Eltje de Klerk op die na acht betekenisvolle jaren aftrad als lid van de Raad van Toezicht.   

Over Amber Kortzorg
Amber Kortzorg (1991) werkte na haar studie Neuropsychologie en Journalistiek & Media als presentator/journalist bij BNNVARA. Zij is het gezicht van het kritische consumentenprogramma Kassa. Samen met regisseur Hesdy Lonwijk (Nationale Filmacademie, lichting 2007) maakt zij momenteel voor NPO2/BNNVARA een zesdelige documentaireserie over Suriname; het land van haar voorouders. Daarnaast maakt zij zich als vicevoorzitter van de OR van de omroep sterk voor diversiteit & inclusie en duurzaamheid.

De Hogeschoolraad roemt haar positieve en kritische houding met hartstocht voor vooruitgang en sociale gelijkheid. Zo zet ze zich in voor jonge makers in de mediawereld, omdat ze ziet dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt.

Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, over de benoeming van Amber Kortzorg: “Wij verheugen ons op de komst van Amber. De Raad van Toezicht heeft de voordracht van de Hogeschoolraad unaniem en met veel enthousiasme overgenomen. Amber heeft veel interesse in de kunst- en cultuursector en is met haar kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en van inclusie en diversiteit een waardevolle aanvulling op de huidige Raad van Toezicht. Door haar leeftijd, achtergrond en ervaring staat zij dicht bij de belevingswereld van onze studenten”.

Amber Kortzorg: “Ik ben enorm verheugd onderdeel te worden van deze prachtige hogeschool. Als geboren Amsterdammer fietste ik als klein meisje al langs de verschillende academies, mij verwonderend over de mooie dingen die daarbinnen worden gemaakt. Het voelt heel bijzonder dat de AHK mij nu het vertrouwen geeft een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van al dat talent. Ik verheug me erop de komende jaren studenten en medewerkers te ontmoeten.”

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht is belast met het uitoefenen van toezicht op de rechtmatigheid en doelmatigheid van het beleid van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is werkgever van het College van Bestuur en geeft het College advies. Als toezichthoudend orgaan dient de Raad zich uit te spreken over onder andere de begroting en de jaarrekening, de statuten, het bestuursreglement en het instellingsplan.

 

 

Delen