Prijzenregen voor studenten en alumni UC(JMD) tijdens Nederlandse Dansdagen (NDD) 2021

Dalton Jansen tijdens NDD 2021

Gepubliceerd op

Op de Nederlandse Dansdagen 2021, die van 1 t/m 7 oktober 2021 plaatsvonden, hebben UC(JMD) alumni prijzen gewonnen en waren genomineerd.

Dalton Jansen (afgestudeerd in 2018) heeft de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht gewonnen! Dit is een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent en (nog) geen structurele subsidie ontvangt. De 10.000,- heeft hij meteen na de uitreiking gedeeld met zijn twee collega’s, die ook genomineerd waren. Zijn visie: Laten we “money-neutral” worden! In zijn speech hield hij bovendien een fel en gepassioneerd betoog om echte diversiteit en inclusie als basis van gezelschappen of groepen te hebben en niet op een telraam de kleuren of culturen van mensen tellen en quota te halen per company. Hij kreeg een staande ovatie.

Sedrig Verwoert (afgestudeerd in 2015) en Christian Yav (afgestudeerd in 2014) waren in 2020 genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie met hun duet They/Them. Vanwege Corona zijn de genomineerden van 2020 meegenomen naar 2021. Ze wonnen de prijs niet maar hebben met They/Them een geweldig statement gemaakt. Citaat: In hun duet over onderhuids racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie leveren zij een belangrijke bijdrage aan de discussie over ongelijkheid.
Luister naar henzelf : https://vimeo.com/463814088/8d73ebc063

Emma Evelein (afgestudeerd in 2015) en Remy Tilburg (afgestudeerd in 2011) maakten in de RIDCC (Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021) het duet Fifty-one/fourty-nine. Het duet werd geselecteerd uit 400 inzendingen uit 62 landen en won de Partnering Award van het Nederlands Dans Theater. Dit betekent dat ze werk mogen gaan maken voor NDT dansers.

Link naar het duet:
https://emmaevelein.com/portfolio-items/fiftyone-fourtynine/
Ook te zien bij tv-programma Dans met mij  n.a.v. de NDD.

De film CLOSER draait op het digitale programma van NDD & Cinedans. De derdejaars UC(JMD) studenten maakten deze film tijdens Corona met Heidi Vierthaler als choreograaf en Alessio Reedijk (afgestudeerd in 2019) als regisseur. De muziek en tekst van het nummer zijn van Adwoa-Rose Sarpong (afgestudeeerd in 2021) en de zang is van Adwoa-Rose, Senne Didderen en Ricky Nainggolan (afgestudeerd in 2021). Muziek is voor de film bewerkt door componist Tom van Wee (afgestudeerd in 2015)

Link naar de film:
https://www.alessioreedijk.com/closer

Alumni als ambassadeurs, die door nieuw werk, vernieuwing, inspiratie en hedendaagse gespreksonderwerpen in de huidige danscultuur en -organisatie binnen brengen. Mooi!

 

Delen