Creative Thursday #3 van CoECI in teken van cultureel erfgoed & inclusieve participatie

Gepubliceerd op

Op donderdag 28 oktober sloegen Centre of Expertise for Creative Innovation (CoECI) en de Knowledge Mile Learning Community van de HvA de handen ineen. De Creative Thursday Meetup #3 (georganiseerd door CoECI) vond plaats bij de Reinwardt Academie (AHK), en wel bij het Heritage Lab: de hotspot voor innovatie op het gebied van cultureel erfgoed en inclusieve participatie op de Knowledge Mile.

Hester Dibbits, lector Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie, vertelde over de methodiek emotienetwerken en verschillende projecten waar het lectoraat bij betrokken is, waarbij de relaties tussen mensen, dingen, plekken, en gebeurtenissen centraal staan. Hoe kan een combinatie van antropologie, kunst, erfgoed, en design ons helpen ons dagelijks leven in de stad beter te begrijpen? 

'Heritage as a roadmap to innovation' 
Een mooi voorbeeld is het project CENTRINNO - dit project richt zich op industriĆ«le historische plekken die een duurzame transformatie ondergaan. Paul Ariese, docent Applied Museum and Heritage Studies, gaf nog een mooi voorbeeld van het type onderzoek dat aan de AHK wordt verricht. Zo werkt hij aan een onderzoek naar de twee synagogen in de buurt en hoe de interactie tussen de Joodse gemeenschap en andere bezoekers daar verloopt. Welke emoties roepen de synagogen en bijbehorende objecten op? Welke ervaringen delen diverse bezoekers?  Zijn onderzoek draait om de vraag hoe, in onze samenleving, religieuze rituelen, sensaties en ervaringen worden "getriggerd" door 'immersive' museale ruimtes.

Lees hier meer over de Creative Thursday Meetup #3.

Delen