Ed Spanjaard ontvangt eremedaille voor Kunst en Wetenschap uit handen van de koning

Foto: Jeroen van der Meyde

Gepubliceerd op

Zijne Majesteit de Koning heeft op 8 november 2021 op Paleis Noordeinde de eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan dirigent en pianist Ed Spanjaard. De onderscheiding is bij Koninklijke Beschikking van 28 oktober 2021 aan Ed Spanjaard toegekend wegens zijn bijzondere persoonlijke verdiensten, onder meer bij de muzikale omlijsting van het koninklijk huwelijk in 2002 en zijn grote betekenis voor het Nederlandse en internationale muziekleven.

De eremedaille voor Kunst en Wetenschap wordt toegekend aan personen met uitzonderlijke verdiensten op de terreinen kunst en wetenschap. Aan de verlening ligt tevens een bijzondere band ten grondslag met het Koninklijk Huis.

Ed Spanjaard is vakgroepvertegenwoordiger en hoofdvakdocent orkestdirectie bij het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij docent bij de Nationale Master Orkestdirectie, een samenwerking tussen het CvA en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Delen