Hanna Shybayeva hoofdvakdocent piano aan het CvA

Gepubliceerd op

Het Conservatorium van Amsterdam is verheugd met de komst van Hanna Shybayeva als hoofdvakdocent piano. ‘Hanna is een enorm veelzijdige pianiste met een succesvolle internationale carrière,’ aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek van het CvA. ‘We zijn heel blij dat ze haar ervaring, visie en gedrevenheid komt overdragen op onze pianostudenten.’

Hanna Shybayeva geeft solorecitals en concerten met orkesten in Europa, Rusland en de VS. Daarnaast is ze actief als kamermusicus, onder andere in het toonaangevende hedendaagse-muziekensemble New European Ensemble. Ze lanceerde het kamermuziekproject Symphonic Intimacy, waarin ze samen met het Ysaÿe String Trio historische kamermuziekarrangementen van symfonische werken uitvoert. In 2019 begon ze een samenwerking met Naxos Music Group om alle pianoconcerten van Beethoven op te nemen in de kamermuziekversie van V. Lachner.
Met violiste Maria Milstein maakte ze de in binnen- en buitenland lovend ontvangen cd Sounds of War. Deze opname werd door dagblad NRC uitgeroepen tot een van de vijf beste klassieke albums van 2015 en bekroond met een Edison Klassiek. 

Meer over Hanna Shybayeva 

Delen