In memoriam Sjoerd de Vos (1959-2021)

Gepubliceerd op

Met droefheid ontvingen wij bericht van het overlijden van Sjoerd de Vos.

Sjoerd was neerlandicus en stond mede aan de wieg van de cursus Nederlands die sinds de jaren '90 gedurende meer dan twintig jaar werd aangeboden aan onze internationale studenten. Het doel van de cursus was naast het bijbrengen van taalvaardigheidsbeginselen ook dat nieuwe studenten elkaar al voor het begin van het studiejaar leerden kennen, en elkaar konden steunen tijdens de eerste periode in Amsterdam. Als enthousiast trompettist vond hij het leuk om muziekstudenten op deze manier te kunnen helpen.

Dankzij Sjoerd en de docenten met wie hij werkte hebben talloze muziekstudenten van de taalcursus gebruik kunnen maken. We zijn hem daar, ook namens al die studenten, heel dankbaar voor.

Sjoerd was veelzijdig, hartelijk en gastvrij. We wensen zijn gezin, familie en allen die hem dierbaar waren veel sterkte met dit plotselinge verlies.

Delen