Kunst en Klimaat, hoe draag jij bij?

Gepubliceerd op

Op 14 november komt Marjan vertellen over de stand van zaken maar vooral ook wat jij zelf kan doen, en met jou het kunstenveld, aan verduurzaming van onze sector.Uit de praktijk blijk dat de oplossingen veel dichterbij liggen dan wij denken.  

Kunst en Klimaat, hoe draag jij bij? Creating tools together  
 
Programma op 14 NOVEMBER 2021
11.00-13.15 uur- lezingen en Q&A gratis toegang
met directeur van Urgenda Marjan Minnesma en fotograaf Mohamed Mahdy
bij de Master DAS Creative Producing
Overhoeksplein 2, Amsterdam

Hoe kunnen we de transitie naar een duurzame economie maken?  
Hoe kan jij daaraan bijdragen middels je eigen kunstpraktijk?  

 
Op 20 december 2019 won Stichting Urgenda in hoger beroep de klimaatzaak tegen de staat Nederland. Mede daardoor maakte de Nederlandse Staat op Prinsjesdag bekend dat  7 miljard wordt vrijgemaakt om de CO2-uitstoot te verminderen.  Ook organiseerde Urgenda onlangs de klimaatmars van Groningen naar Glasgow. Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, is zelf ook bij de Klimaatconferentie van de VN in Glasgow aanwezig.

Op 14 november komt Marjan vertellen over de stand van zaken maar vooral ook wat jij zelf kan doen, en met jou het kunstenveld, aan verduurzaming van onze sector.Uit de praktijk blijk dat de oplossingen veel dichterbij liggen dan wij denken.  
 
De Egyptische jonge fotograaf Mohamed Mahdy zal vertellen over zijn kunstproject ‘Moon Dust’. Over de vervuilende cement fabriek in Alexandria en het opzetten van een sociale beweging om hier aandacht voor te creëren doormiddel van kunst en activisme. Zijn werk is geëxposeerd op de Biënnale van Parijs en Londen en The New York Times riep hem in 2018 uit tot een van de meest veelbelovende jonge fotografen van dat moment.
 
Beide lezingen en de Q&A zijn in het Engels.

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met ADYEN en het Prins Claus Fonds.
 
Vanwege de Corona maatregelen kunnen wij helaas in de zaal maar beperkt studenten toelaten. De lezing zal daarom ook via zoom worden aangeboden. Aanmeldingen voor dit programma via het secretariaat van DAS:

 

Delen