Victoriefonds Oeuvreprijs uitgereikt aan organist Pieter van Dijk

Foto: Erna Faust

Gepubliceerd op

Pieter van Dijk, stadsorganist van Alkmaar en docent orgel aan het CvA, heeft op 17 oktober jl. de Victoriefonds Oeuvreprijs ontvangen uit handen van Hans Romeyn, oud-burgemeester van Heiloo en voorzitter van de vakjury. Hij krijgt de prijs vanwege het ondersteunen en stimuleren van alle facetten van de orgelcultuur op lokaal, regionaal en internationaal niveau. Met het toekennen van de prijs geeft de Stichting Cultuurprijs regio Alkmaar tevens uitdrukking aan de grote waardering voor Pieter van Dijks inspanningen om de orgels van Alkmaar wereldwijd onder de aandacht van het publiek te brengen.

Victoriefonds Oeuvreprijs
De Victoriefonds Oeuvreprijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een kunstenaar uit de regio Alkmaar die met zijn of haar oeuvre een prominente, onderscheidende rol heeft gespeeld in zijn of haar discipline.

Lees meer

Delen