Allard Koers nieuw Hoofd Bachelor Filmacademie

Gepubliceerd op

Komend voorjaar start Allard Koers als Hoofd Bachelor van de Nederlandse Filmacademie. Hij wordt daarmee eindverantwoordelijk voor het geheel van het bachelor onderwijs en medeverantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling en sturing van de Filmacademie. Allard komt op 1 maart 2022 in dienst en zal geleidelijk aan de werkzaamheden van Aafje Terwey, het huidige Hoofd Bachelor, gaan overnemen.

Allard Koers studeerde Kunstgeschiedenis & Archeologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waarna hij zijn loopbaan begon als docent moderne en hedendaagse kunst, eerst aan de Radboud Universiteit en daarna bij ArtEZ in Arnhem. Vanaf 2001 was hij daarnaast programmamaker en hoofd debat bij filmhuis LUX in Nijmegen. In 2011 startte hij als coördinator van de docentenopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving, waar hij in 2015 de leiding kreeg als hoofd van de opleiding.

Allard Koers: “De Filmacademie heeft in korte tijd een bijzondere plek in mijn leven gekregen. Tot voor kort keek ik van een afstand naar dat fascinerende gebouw, dat van buiten weinig prijs geeft van wat er binnen afspeelt. Een aantal bezoeken en kennismakingen verder heb ik wat meer beeld kunnen krijgen van het leven binnen de muren, van de mensen, de sfeer, de werkplaatsen en andere faciliteiten die de academie in huis heeft.

Deze indrukken maken dat ik met nog meer plezier (en met enig ongeduld) uitzie naar het moment dat ik aan de slag kan, als hoofd van de bachelor. De eerste maanden zal dat parttime zijn, zodat ik tijd houd mijn werk bij ArtEZ over te dragen, maar ruim voor de zomer zal ik de overstap volledig maken.

Ik kijk uit naar de verdere kennismaking, om van daaruit te kunnen bijdragen aan zowel continuïteit als verdere ontwikkeling van de Filmacademie!''

Directeur Bart Römer over de aanstelling van Allard:

"Allard Koers heeft zich bij ArtEZ in alle opzichten bewezen als een inspirerende leider met een kundig onderwijshart. De Nederlandse Filmacademie is erg blij dat Allard deze stap heeft willen maken en aantreedt als ons nieuwe hoofd Bachelor. Dat geeft mij als directeur alle vertrouwen in de kwaliteit van de doorlopende ontwikkeling van het bacheloronderwijs bij de Nederlandse Filmacademie.''

Delen