School of Unlearning 2022

Gepubliceerd op

Sluit je aan bij de School of Unlearning: een school die niet voorstelt om te leren, maar om juist af te leren. Om antwoorden te vinden op problemen rond klimaatverandering en social justice, moeten we het lef hebben om bepaalde manieren van denken, doen en zijn in twijfel te trekken. Want hoe kunnen we de aarde redden als we altijd weer alleen de mens centraal blijven stellen? Of hoe kunnen we structurele ongelijkheid uitbannen als we niet open staan voor andere geschiedenissen en andere vormen van kennis? We stellen gezamenlijk de vraag: wat moeten we afleren om de kunst te creëren die de wereld nu nodig heeft?

In februari, maart en april – reizen we op zes zaterdagen langs de zes academies en gaan we in op thema's van de School of Unlearning; de dood, de mens, taal, rituelen, tijd en ruimte. Hoe kan kunst ons leren om af te leren?

Artists in Residence
Elke zaterdag vindt plaats op of vanuit een andere academie en elke keer komt er een ander thema aan bod. De uitgenodigde Artists in Residence hebben een verrassend programma samengesteld waarin je wordt uitgedaagd om te vragen, te experimenteren en nieuwe ervaringen op te doen. Verwacht geen collegereeks, maar dagen waarop je op allerlei verschillende manieren actief met de thema’s aan de slag gaat. En altijd in interdisciplinair verband. Samen met studenten, docenten en medewerkers van andere academies ga je een avontuur aan.

Lees hier alles over de School of Unlearning

Delen