UC/JMD alumna Chiara Re wint Charlotte Köhler Prijs 2021

Gepubliceerd op

De Charlotte Köhler Prijs 2021 voor theater van het Prins Bernhard Cultuurfonds is dit jaar utgereikt aan choreograaf Chiara Re. Chiara Re studeerde in 2011 af aan de opleiding Jazz- en Musicaldans (nu: Urban Contemporary / JMD) . Juist in een jaar waar veel voorstellingen en tentoonstellingen niet doorgingen, wil het Cultuurfonds de makers blijven aanmoedigen om door te gaan met hun inspirerende werk. De aanmoedigingsprijs voor jong talent bedraagt € 30.000. Ook beeldend kunstenaar Puck Verkade ontving de prijs voor beeldende kunst.

De choreografieën van Chiare Re zijn expressief, verrassend, betekenisvol en doordacht. Haar werk blijft niet hangen in louter spektakel maar is gelaagd en vol diepgang. Met haar unieke stijl levert ze een waardevolle bijdrage aan het musical- en theaterlandschap.

Na haar afstuderen aan de opleiding Jazz- en Musicaldans in 2011 speelde ze in een aantal voorstellingen waaronder Urinetown de musical. Sinds 2015 heeft zij zich volledig toegelegd op choreografie. Ze maakte de choreografieën voor onder meer Kiss of the Spider Woman, Sweeney Todd, My Fair Lady en The Bridges of Madison County. In 2018 werd zij genomineerd voor een Musical Award voor Beste Choreografie. In 2021 gaan de musicals Falsettos en The Rocky Horror Show in première, waarvoor zij de choreografie zal verzorgen.

Neer informatie op de site van het Prins Bernhard Cultuurfonds

Delen