Anna Besson hoofdvakdocent traverso aan het CvA

Gepubliceerd op

Met trots verwelkomt het Conservatorium van Amsterdam Anna Besson als hoofdvakdocent traverso. We zijn zeer verheugd dat Anna haar veelzijdigheid en brede ervaring komt inzetten aan de afdeling Oude Muziek. 

Anna Besson is een actieve en veelzijdige solist en orkestmusicus die even thuis is op de traverso als op de romantische en moderne fluit. Ze heeft opgetreden met vele vooraanstaande orkesten  en was te gast op prestigieuze festivals als het Boston Early Music Festival, het Festival Oude Muziek in Utrecht, MA Festival Brugge en de Salzburger Festspiele. 

Ze is mede-oprichter van quartet nevermind en het ensemble a nocte temporis, o.l.v. Reinoud Van Mechelen, waarmee ze de grenzen van het 18e- en 19e-eeuwse kamermuziekrepertoire met fluit wil verleggen. Ook traditionele muziek en dans heeft haar grote belangstelling: ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Ierse fluit en Iers repertoire uit de 18e en 19e eeuw.

Meer over Anna Besson

Meer over de afdeling Oude Muziek

Delen