Prijzen voor CvA-studenten bij PCC West 1 en 2

Gepubliceerd op

In de regiofinale West 1 van het Prinses Christina Concours zijn meerdere CvA-studenten in de prijzen gevallen. In categorie 1 (12-14 jaar) wonnen blokfluitist Christiaan Blom (13) en pianist Ethan van der Velden (13) allebei een tweede prijs. Christiaan studeert bij Hester Groenleer en Ethan bij Marianne Boer aan de Sweelinck Academie, de jong talent-afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.
In categorie 2 (15-19 jaar) won Jessica Lukken (17) de tweede prijs. Jessica studeert viool bij Maria Milstein aan de Sweelinck Academie.
Lavanya Vossen (13), viool, kreeg een eervolle vermelding. Zij studeert bij Judith van Driel aan de Sweelinck Academie. 

In de regiofinale West 2 vielen in de prijzen:

Pianiste Carmen Sanchez Labrador (19) won in de regiofinale West 2 de 1e prijs in categorie 3 (15-19 jaar en vakstudent aan een conservatorium) en verzekerde zich daarmee van een plaats in de Nationale Finale. Carmen studeert bij David Kuyken in de bacheloropleiding.
In categorie 2 (15-19 jaar) wonnen gitarist Sijbrand Loot (16) en altvioliste Jytte Balm (16) de tweede prijs. Sijbrand heeft les van Izhar Elias. Jytte heeft les van Judith Wijzenbeek.
Pianist Job Honée (13) ontving de aanmoedigingsprijs. Job heeft les van Marianne Boer.

In categorie 3 (15 t/m 19 jaar – zang t/m 21, en vakstudent aan een conservatorium) ging de tweede prijs naar hoornist Sam Kuijper (19). Sam studeert bij Jasper de Waal aan de bachelor-opleiding.

Delen