Anthony Heidweiller ontvangt koninklijke onderscheiding

foto: Han Ernest

Gepubliceerd op

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op de dag voor Koningsdag heeft Anthony Heidweiller, directeur van de Academie voor Theater en Dans (onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), een koninklijke onderscheiding gekregen. Anthony Heidweiller werd door burgermeester Sharon Dijksma van Utrecht namens de koning benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten in de kunsten. Zo ontwikkelde hij als artistiek directeur van Vocal Statements educatie- en participatieprojecten die een brug slaan tussen de podiumkunsten en de multiculturele samenleving. Als artistiek directeur van het Yo Opera Festival richtte hij zich decennialang op de samenwerking met nieuwe doelgroepen.

Sinds augustus 2021 is Anthony Heidweiller directeur van de Academie voor Theater en Dans (ATD). Bert Verveld, voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, feliciteert Heidweiller namens alle studenten, docenten en medewerkers van de ATD: “Wij zijn verheugd dat Anthony Heidweiller deze prachtige koninklijke onderscheiding krijgt. Het is een erkenning voor zijn belangrijke werk in het culturele werkveld; de waardering die daaruit spreekt vanuit onder andere het werkveld is hartverwarmend.
Met deze onderscheiding voor Anthony wordt andermaal duidelijk dat de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten niet voor niets inzet op uitstekende verbinding met de praktijk. Anthony staat als directeur van onze Academie voor Theater en Dans symbool voor die samenwerking en deze prachtige onderscheiding onderstreept zijn grote prestaties in de praktijk van het culturele werkveld.”

 

foto: Han Ernest

foto: Han Ernest

foto: Han Ernest

Delen