Arjan Tien aangesteld als hoofdvakdocent hafa-directie

Gepubliceerd op

Dirigent Arjan Tien treedt per 1 september a.s. toe als hoofdvakdocent tot de vakgroep harmonie- en fanfaredirectie van het Conservatorium van Amsterdam.

'We zijn erg verheugd met de komst van Arjan Tien,' aldus Okke Westdorp, adjunct-directeur en hoofd Klassiek. 'Arjan is een veelzijdige en bevlogen docent met een zeer brede ervaring als dirigent. Samen met hoofdvakdocent Danny Oosterman hebben we zo een ijzersterk docententeam in huis op het gebied van harmonie- en fanfare-directie. We kijken uit naar de samenwerking met hem.'

Pierre Volders, studieleider blaasinstrumenten en directievakken, voegt daaraan toe: 'We zijn zeer trots ben dat we de chef-dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine hebben binnengehaald. Dat belooft ook mooie tijden voor de toekomst.'

Over de opleiding
De opleiding harmonie- en fanfaredirectie richt zich op het leidinggeven aan blaasorkesten in de amateur- en professionele sector, een levendige en gevarieerde muziekpraktijk, wat weerspiegeld wordt in het studieprogramma. Meer over de studie (Aankomende studenten kunnen zich nog tot 1 juni aanmelden.)

Over Arjan Tien
Oorspronkelijk opgeleid als violist en altviolist legde Arjan Tien zich al gauw toe op dirigeren. Sindsdien heeft hij een zeer veelzijdige carrière opgebouwd als dirigent en docent. Hij was chef-dirigent en artistiek leider van het Magogo Kamerorkest, en het Atheneum Kamerorkest en assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij vervulde gastdirigentschappen bij onder andere het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest, het Metropole Orkest, Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera, Wermland Opera (Zweden), het WDR Funkhausorchester, Philharmonie Südwestfalen en Cape Town Philharmonic. Momenteel is hij chef-dirigent en artistiek directeur van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook als docent beschikt Arjan over ruime ervaring; hij was hoofdvakdocent orkestdirectie bij Conservatorium Zuyd in Maastricht en het Fontys Conservatorium in Tilburg en was gastdocent bij de Nationale Master Orkestdirectie van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Delen