Marieke van der Heijden volgt Jane Lord op als coördinator scouting en outreach

Foto: Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Per 1 maart jl. is Marieke van der Heijden aangesteld als coördinator scouting en outreach van de Nationale Balletacademie, als opvolger van Jane Lord die deze functie ruim tien jaar lang bekleedde. Marieke combineert haar nieuwe functie met de verantwoordelijkheid die ze al sinds 2001 heeft voor de pre-NBA en met het leidinggeven aan haar eigen balletschool: Balletstudio Marieke van der Heijden. Jane Lord blijft als docent verbonden aan de Nationale Balletacademie, waar ze repertoirelessen geeft aan de studenten van de Associate Degree.

Marieke van der Heijden studeerde in 1995 af aan de opleiding Docent Dans van de Theaterschool (nu: Academie voor Theater en Dans) in Amsterdam met als specialisaties klassiek ballet, kinderdans en moderne dans. Na op diverse plekken te hebben gedanst en lesgegeven, nam ze in 1999 Balletstudio Loes Jongejan over, die – omgedoopt tot Balletstudio Marieke van der Heijden – uitgroeide tot een van de bekendste amateurscholen voor klassiek ballet, waarbij tevens een intensieve samenwerking met de Nationale Balletacademie tot stand is gebracht.

Sinds 2001 is Marieke van der Heijden aan de Nationale Balletacademie verbonden als docent en coördinator van het pre-NBA-programma klassen en sinds 2019 ook als docent Progressing Ballet Technique. Deze verantwoordelijkheden worden nu dus uitgebreid met haar functie als coördinator scouting en outreach.

Marieke is tevens ABT® Certified Teacher pre-primary - level 5 en Certified Teacher Progressing Ballet Technique®. Ze geeft regelmatig bijscholingscursussen bij onder meer de Nationale Balletacademie, Holland Dance Festival en de Henny Jurriëns Studio gericht op het begeleiden van jong talent en het aanleren van ballettechniek en gebruik van lesstructuren bij jonge dansleerlingen.

Delen