1 mei: Symposium 'Composing with Technology'

Gepubliceerd op

Op 1 mei a.s. vindt op het CvA het symposium Composing with Technology plaats. De technologische ontwikkelingen van de afgelopen decennia op het gebied van studiotechniek en computers hebben het componisten mogelijk gemaakt om op heel nieuwe manieren muziek te creëren. Dat heeft een ongelooflijk breed spectrum aan nieuwe compositievormen en uitvoeringspraktijken opgeleverd, en het einde van die ontwikkeling is nog niet in zicht. Om een paar voorbeelden te geven: live electronics, multimedia-installaties, muziek voor film en nieuwe apparatuur en muziektechnologische instrumenten.

In het symposium Composing with Technology komen twee thema’s aan de orde: componeren voor luidsprekers en de rol van technologie in het componeren van concertmuziek. In verschillende lezingen laten experts uit binnen- en buitenland hun licht schijnen over de nieuwste ontwikkelingen en wat die betekenen voor de praktijk van componisten en uitvoerende musici. Daarnaast zijn er uitvoeringen door gasten, docenten, studenten en alumni van het Conservatorium van Amsterdam. Het symposium wordt afgesloten met een groepsdiscussie over beide thema’s en hun vele overlappingen en kruisbestuivingen.

Interesse? Meld je voor 27 april aan via deze link. Hier vind je ook meer informatie. 

 

Delen