Derdejaars documentaires 'Bajo la superficie' en 'Tussen glazen en muren' op 2Doc Talent

Gepubliceerd op

Still: Bajo la superficie

Twee derdejaars documentaires werden dit jaar getoond op verschillende filmfestivals, en de regisseurs geselecteerd als 2Doc Talent: 

Tussen glazen en muren
Student Razan Hassan (Regie Documentaire, Lichting 22) maakte in het derde jaar van de Filmacademie haar documentaire Tussen glazen en muren. Deze poëtische en reflectieve documentaire volgt het leven van Anne die moeder werd van Felix, een jongetje met het Syndroom van Down. De film is dit jaar getoond op het Movies that Matter Festival.

Bekijk hier de documentaire én het interview met Razan op 2Doc. 

Crew:
Regie: Razan Hassan / Productie: Kim Idsinga, Marie-Louise Keur / Cinematography: David van der Drift / Sound Design: Tauro ter Horst / Geluidsopname: Felicia Koolhoven / Mixage: Zoé Beekes / Montage: Sammie Seuren / Componist: Alexandros Tomagian / VFX Supervisor: Rick van Soest, Stevenson Lacroes

Bajo la superficie
Student Tomas Ponsteen (Regie Documentaire, Lichting 22) maakte in het derde jaar van de Filmacademie de documentaire ‘Bajo la superficie‘. De film was te zien tijdens Go Short en de Roze Filmdagen. 

In de documentaire volgen we de 23-jarige Elkin. In zijn moederland Colombia voelde Elkin zich onbegrepen. Hij vertrok naar Europa om zijn genderidentiteit te kunnen onderzoeken. Zwervend door verschillende landen kruipt hij doormiddel van zijn werk als sekswerker in de huid van verschillende alterego's.

Bekijk hier de documentaire én het interview met Tomas op 2Doc. 

Crew:
Regie: Tomas Ponsteen / Productie: Patou ten Cate, Hannah van Helden / Cinematography: Katja van den Broeke / Sound Design: Felicia Koolhoven / Geluidsopname: Zoé Beekes / Mixage: Nancy Konijn / Montage: Alex Eisinga / Componist: Alexandros Tomagian / VFX supervisor: Cinque Kelie, Gilles Vink

Delen