Het ATD-Fonds zoekt twee bestuursleden

afstudeervoorstelling 'Een Carnaval' foto: Robert van der Ree

Gepubliceerd op

waarvan één met een juridische achtergrond en één met wortels in de danswereld

Het betreft een bestuursfunctie vanaf juli 2022 met een termijn van vier jaar die in overleg verlengd kan worden. De functie is onbezoldigd.

Functieomschrijving:
Het ATD Fonds ondersteunt studenten van alle opleidingen aan de Academie voor Theater en Dans om hun opleiding te voltooien en de stap naar het werkveld te maken. Dat doen we door het uitreiken van prijzen en het verlenen van bijdragen in het collegegeld. Het ATD Fonds is de verzamelnaam van zeven fondsen op naam: Top Naeff Prijs Fonds - Emma Morel Fonds - Jan Kassies Fonds - Aart Janszen Fonds - Hanny Veldkamp Fonds - Pisuisse Prijs Fonds, Het Collectie Fonds en het André Veltkamp Fonds.  Het bestuur laat zich voor de uitreiking van de prijzen adviseren door jury’s die per prijs worden ingesteld.

Meer informatie over de diverse fondsen is te vinden op www.atdfonds.nl

Wat de functie inhoudt:
•    vier maal per jaar vergaderen over beleid, lopende zaken en financiële huishouding. De vergaderingen vinden in Amsterdam plaats.
•    contact onderhouden met de jury's van de prijzen en Grants
•    meedenken over mogelijkheden om het fonds breder onder de aandacht te brengen bij studenten en het werkveld.

Wat wij van je vragen:
•    affiniteit met de ATD, bijvoorbeeld door een verleden als (gast)docent of student

En aanvullend één van onderstaande :

•    een juridische achtergrond, liefst met ervaring met culturele organisaties
•    wortels in de danswereld, bijvoorbeeld als danser of choreograaf

Wat wij bieden:
Je neemt deel aan een enthousiast bestuur en kunt bijdragen aan het uitreiken van mooie prijzen en grants aan studenten van de ATD.  

Informatie en procedure:
Ben jij de persoon die we zoeken? Wil jij je inzetten voor de performers en makers van morgen? Schrijf ons dan. Sollicitaties, bestaande uit een korte brief met motivatie en een cv, kunnen per e-mail vóór 5 juni worden verstuurd aan Eline Levering, coördinator ATD-fonds via eline.levering@ahk.nl

Op basis van de ingezonden brieven vindt een eerste selectie plaats. De sollicitatiegesprekken zijn in overleg in juni.

Het ATD-fonds wil de grootste variëteit aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Wij nodigen daarom iedereen met interesse van harte uit te reageren.

Delen