Oekraïense balletstudente Polina Chepyk in CBS tv-programma 60 Minutes

Still tv-programma 60 Minutes

Gepubliceerd op

De Oekraïense ballerina Polina Chepyk studeert sinds kort aan de Nationale Balletacademie (NBA) om haar dansopleiding voort te zetten. De 17-jarige balletstudente vertelde in het tv-programma 60 Minutes hoe blij ze is dat ze weer kan dansen en dat ze de kans krijgt om haar opleiding in een vellige verblijfplaats voort te zetten. De balletlessen helpen haar om zich minder zorgen te maken over de situatie thuis.

Polina vluchtte uit Kiev en belandde in Amsterdam op de Academie voor Theater en Dans. Samen met zes andere gevluchte studenten kunnen zij, dankzij de inspanningen en organisatie van Youth American Grand Prix en de vele partnerscholen, hun studie bij de Nationale Balletacademie vervolgen.

De Nationale Balletacademie vindt het heel belangrijk om deze studenten te ondersteunen in hun basisbehoefte: balletonderwijs. Ze leven en ademen ballet, het betekent alles voor ze. Een paar weken zonder training kan hun toekomst als danser in gevaar brengen.

Bekijk hier, op het Twitteraccount van 60 Minutes, het item in het tv-programma.

Lees hier het artikel over de Oekraïense dansers die hun opleiding voortzetten aan de Nationale Balletacademie.

Delen