Wijziging in het College van Bestuur per maart 2023

Gepubliceerd op

Per 1 maart 2023 verandert de samenstelling van het College van Bestuur van de AHK. Voorzitter Bert Verveld neemt op dat moment, na twee benoemingstermijnen en op 65-jarige leeftijd, afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van de AHK. Met het oog hierop heeft de Raad van Toezicht van de AHK besloten om Annet Lekkerkerker, sinds 1 maart 2019 vicevoorzitter van het CvB, per 1 maart 2023 te benoemen tot nieuwe voorzitter.

Voor de positie van lid, die hiermee vacant komt, wordt een nieuw persoon gezocht. De Raad van Toezicht zal in de komende weken een profiel voor deze vacature opstellen en in afstemming met de Hogeschoolraad een openbare wervingsprocedure starten voor een geschikte kandidaat.

Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht heeft unaniem besloten Annet te benoemen tot voorzitter van het CvB vanaf 1 maart 2023. Wij zien in haar een zeer kundig bestuurder en zij vervult een boegbeeldfunctie voor de hogeschool. De Raad van Toezicht is Annet Lekkerkerker zeer erkentelijk dat zij bereid is deze taak op zich te nemen.”

Bert Verveld, voorzitter College van Bestuur: “Ik ben enorm blij met de keuze van de Raad van Toezicht voor Annet. Wij hebben de afgelopen jaren zeer plezierig samengewerkt. Annet is bevlogen voor de kunsten en voor het onderwijs. Ik feliciteer de AHK met deze benoeming”.

Annet Lekkerkerker: “Ik ben trots en blij dat ik vanaf 2023 Bert Verveld mag opvolgen als voorzitter van het College van Bestuur. Ik kijk ernaar uit om ook in die hoedanigheid, en in nauwe samenwerking met alle collega’s van de AHK, te blijven bijdragen aan de ontwikkeling van deze prachtige hogeschool.

Als voorzitter zal Annet het grootste deel van haar portefeuilles behouden. Tot 1 maart 2023 zetten Bert Verveld en Annet Lekkerkerker hun huidige geslaagde samenwerking voort en zullen ze vol energie gezamenlijk blijven werken aan de ambities van de AHK.

Delen