Studenten en medewerkers van de Reinwardt Academie halen geldbedrag op voor erfgoedbehoud in Oekraïne

Gepubliceerd op

Recentelijk overhandigde de initiatiefnemers van de speciale inzamelactie voor Oekraïne een cheque ter waarde van 1500 euro aan de Cultural Emergency Response van het Prins Claus Fonds. De opbrengst wordt ingezet om het cultureel erfgoed te beschermen dat nu wordt bedreigd door de oorlog in Oekraïne.

Kunstveiling voor het goede doel
Studenten en docenten van de Reinwardt Academie kwamen op 29 april bijeen om hun solidariteit te tonen met het erfgoed en de mensen in Oekraïne. Centraal op de dag stond een kunstveiling, waarbij er door de aanwezigen zelf ter veiling aangeboden objecten, schilderijen en tekeningenonder de veilinghamer gingen. Ook werd er informatie gegeven over de verschillende initiatieven vanuit het Nederlandse erfgoedveld om erfgoedprofessionals in de Oekraïne te ondersteunen en hoe je als vrijwilliger kan bijdragen bij het opvangen van vluchtelingen. 

Benieuwd naar de foto’s? Neem dan een kijkje in Cocoon

Over de initiatiefnemers
Het organiserend comité bestond uit studenten Luna Rolie, Alice Poesjkin en Sander Hospers alsmede docenten Manuela Friedrich, Marjan Otter en Annemiek de Jong van de Reinwardt Academie. 

Benieuwd hoe jij zelf kunt bijdragen? Klik dan hier.

"Het was een dag waarbij ik ontzettend trots was op de Reinwardt Academie. Zoveel mensen zijn ons doel komen steunen en hebben met zoveel liefde en gezelligheid ons geholpen naar het resultaat dat wij nu hebben behaald. Het was heel mooi om te zien hoe dit onderwerp velen raakt en dat wij er met onze sprekers meer kennis over hebben verspreid en het gesprek aan konden gaan."

— Luna Rolie, Reinwardt-student en een van de initiatiefnemers

Delen