STEAM-trainingen voor docenten in primair en voortgezet onderwijs

Gepubliceerd op

In oktober 2022 organiseert het Centre of Expertise Arts&Education STEAM-trainingen voor docenten in het primair en voortgezet onderwijs. STEAM staat voor ‘Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics’, ook wel Arts Sciences genoemd. De wederzijdse inspiratie tussen kunstenaars en wetenschappers levert veel op bij het aanpakken van zogeheten ‘wicked problems’, complexe vraagstukken die om een interdisciplinaire aanpak vragen. In vakoverstijgend onderwijs kun je er ook al met leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs mee aan de slag. De trainingen geven je handvatten hoe je STEAM en de inmiddels ontwikkelde lessenseries kunt toepassen in jouw onderwijspraktijk.

Inhoud van de training

In de STEAM-trainingen doe je kennis op over de inhoud en de achtergronden van het lesmateriaal, krijg je didactische handvatten voor het verzorgen van de lessen en leer je technische vaardigheden voor de praktische opdrachten in de lessenseries. Na deze training ben je klaar om STEAM ook in jouw lessen toe te passen.

Data
Er is een training voor leerkrachten in het primair onderwijs en een voor docenten in het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit twee middagen en een opdracht voor in de eigen onderwijspraktijk.

  • Data primair onderwijs: donderdag 6 en donderdag 27 oktober, 15.00 tot 18.00 uur.
  • Data voortgezet onderwijs: vrijdag 7 en vrijdag 28 oktober 15.00 tot 18.00 uur.
    NB.: Omdat STEAM in het voortgezet onderwijs een vakoverstijgend leergebied is, kun je je voor deze training alleen inschrijven als duo: een bèta- of techniekvak en een kunstvakdocent.

De kosten van de training bedragen € 300 per deelnemer.

Aanmelden
De aanmeldformulieren voor de training vind je op deze pagina. Hier vind je ook meer informatie over de inhoud van de training, de lessenserie en een onderzoek waar je als deelnemer aan de training aan kunt meedoen.

Over het Centre of Expertise Arts&Education
De STEAM-training wordt georganiseerd door het Centre of Expertise (CoE) Arts&Education i.s.m. het ArtechLAB. Het CoE Arts&Education is een nieuwe discipline overstijgende samenwerking van zes hogescholen en een ROC. Het CoE richt zich op praktijkgericht onderzoek naar onderwijsvernieuwing en maatschappelijke innovatie. Het CoE Arts&Education bundelt kennis en ervaring uit het werkveld en het onderwijs in praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek loopt via twee thema’s: ‘Onderwijs op het snijvlak van Kunst, Wetenschap en Technologie’ en ‘Sociaal engagement’. Lees meer

Delen