Jaco van den Dool benoemd tot studieleider Docent Muziek

Gepubliceerd op

Jaco van den Dool is per 1 september benoemd als studieleider van de opleiding Docent Muziek. Hij volgt Adri Schreuder op, die dit jaar met pensioen gaat. 

Jaco van den Dool heeft een grote expertise op het gebied van muziekvakonderwijs. Na een studie docent muziek aan Codarts en een master muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op de rol van het lichaam in muzikale leerprocessen. Hij is oprichter van de School of Performing Arts in Kathmandu, Nepal, en geeft als onderwijsinnovator lezingen en trainingen over onderzoek als katalysator voor de ontwikkeling en verbetering van onderwijs. Als schoolleider heeft hij onderwijsinstellingen toekomstbestendig gemaakt en zich ervoor ingezet om kunsteducatie een vaste plek in het curriculum te geven.

‘Jaco brengt een enorme hoeveelheid ervaring mee op zowel het gebied van onderzoek en onderwijsvernieuwingen, maar ook als het gaat om ‘hands on’ muziekonderwijs in de klas,’ aldus Okke Westdorp, waarnemend directeur van het Conservatorium van Amsterdam. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we de opleiding Docent Muziek, die onder Adri Schreuder een stevige basis heeft verworven, met Jaco verder kunnen uitbouwen in een tijd die vraagt om veelzijdig en geëngageerd leiderschap.’ 

Melissa Bremmer, lector Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, voegt daaraan toe: ‘Wij zijn ontzettend blij met de aanstelling van Jaco. De opleiding Docent muziek krijgt met hem een studieleider met een vernieuwende, prikkelende visie op muziekonderwijs. Inhoud, kwaliteit en verbinding, voor zowel studenten en docenten, heeft hij hoog in het vaandel.’

Meer over Jaco van den Dool

Meer over de opleiding Docent muziek

 

Delen