Eindpresentaties summer schools Londen en Zürich Shared Campus

Presentation summer school result, Cookhouse London

Gepubliceerd op

Deze week ronden negen studenten van de AHK hun deelname aan summer schools in Londen en Zürich af. Samen met studenten uit Hong Kong, Kyoto, Londen, Siegen, Singapore, Taipei, Tokyo en Zürich werken ze aan cross-disciplinaire projecten. De summer schools worden georganiseerd door Shared Campus, een samenwerkingsplatform voor internationale onderwijsvormen en onderzoeksnetwerken, geïnitieerd door zeven hoger kunstonderwijsinstellingen.

Londen
Op
8 augustus 2022 sprongen vier studenten van de master Applied Museum and Heritage Studies (AMHS) van de Reinwardt Academie en een student van de Master Kunsteducatie in het diepe toen ze begonnen aan de summer school
Rivers/SociallyEngaged Arts. In deze summer school staan de thema's dekolonisatie, rivieren en zorg centraal. De summer school heeft een hybride opzet: de eerste week werkten de studenten online samen, en van 15 tot 25 augustus op locatie bij Chelsea Art College / University of the Arts (UAL) in Londen. Donderdag 25 augustus presenteerden zes werkgroepen, metstudenten uit Singapore, Kyoto, Tokyo, Taiwan, Zürich, Londen en Amsterdam, hun projectenin Cookhouse, een presentatieruimte van UAL in het centrum van Londen. Gabriela AcostaCamacho, docent van de Master Kunsteducatie, en Menno Welling, hoofd van de master AMHS, maakten deel uit van de internationale groep docenten van de summer school.

Zürich
Aan de
ZürcherHochschule der Künste (ZHdK) in Zürich werken sinds 15 augustus vier studenten van de afdeling Popmuziek van het Conservatorium van Amsterdam(CvA) in teams met studenten uit Hong Kong, Londen, Siegen, Singapore, Tokio en Zürich. Zij richten zich in de summer school opcrypto currencynetwork based art/NFT's in relatie tot popmuziek. Vanuit het CvA begeleiden docent BlankaPesja en studieleider van de Popopleiding Jack Pisters de summer school in Zürich.De muzikale projecten van de vier studentwerkgroepen worden gepresenteerdtijdens hetGlobal Pop Cultures Festival op 2 en 3 september in Zürich.

Shared Campus
De
summer schools worden georganiseerd door Shared Campus, een
internationaal samenwerkingsverband van kunsthogescholen in Azië, Verenigde Staten, Australië en Europa. Tijdens de summer schools wordt cross-disciplinair samengewerkt in onderwijs en onderzoek. In 2021 nam de AHK voor het eerst deel aan Shared Campus, en wel aan de online editie van de zomerschool over popmuziekcultuur.

Care Booth, summer school Londen

Early brainstorm notes, Zurich

Delen