Gewonnen! 'De kunst van het ontwerpen'

Jorah, Roene, Romy en Sarah

Gepubliceerd op

Gewonnen! We zijn super trots op Sarah de Koning, Romy Zwart, Roene Licht en Jorah Terwisscha van Scheltinga. Zij wonnen afgelopen vrijdag met 'Schat waar gaan we heen' zowel de jury- als de publieksprijs van De kunst van het ontwerpen.  Schat waar gaan we heen is een creatief educatief platform over rap, woordkunst en seksisme. Leerlingen worden bewust gemaakt van seksisme in rap en maken zelf een videoclip bij een rap-nummer waarin ze iets zeggen over seksisme in hun dagelijks leven.  

Ook bij de master vielen er studenten in de prijzen. Clara Peeters en Lotte Haasse van de master Kunsteducatie wonnen met Aangeraakt zowel de jury- als de publieksprijs. Aangeraakt is een dansproject voor jongvolwassen kankerpatiënten en hun naasten. Voor dit project onderzochten zij, samen met de deelnemers, opgedane ervaringen rondom het ziekteproces door middel van dans en beweging. Het doel hiervan was om toe te werken naar verbinding, kracht en vertrouwen tussen patiënt en hun naaste voor de toekomst. Aangeraakt is ontworpen in opdracht van het Ingeborg Douwes Centrum, dat psychische oncologische zorg biedt aan kankerpatiënten en hun naasten. 

De Kunst van het ontwerpen is landelijke ontwerpprijs en gaat elk jaar naar het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten.De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om kunsteducatoren / kunstdocenten die vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten – een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken organiseert het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) deze educatieve ontwerpprijs.

Er waren dit jaar maar liefst 45 aanmeldingen (31 bachelor en 14 master) en de jury heeft 11 genomineerden gekozen die hun kunsteducatieve ontwerp op 30 september live voor publiek mochten presenteren. Tijdens dit live-event reikte de juryvoorzitter de juryprijs uit aan het beste bachelor-project en het beste master-project. Daarnaast bepaalt het publiek wie de publieksprijs wint in beide categorieën.

Lotte ontvangt de juryprijs

Delen