Minister Robbert Dijkgraaf (OCW) en wethouder Marjolein Moorman (Gemeente Amsterdam) openen CASE (Centre for Arts & Sciences Education)

Foto: Erwin van Amstel

Gepubliceerd op

Robbert Dijkgraaf (minister van OCW) en Marjolein Moorman (wethouder Gemeente Amsterdam) openden donderdag 15 september CASE (Centre for Arts & Sciences Education) op het Marineterrein. CASE, een initiatief van de AHK, is een landelijke samenwerking tussen zes hogescholen en een ROC op het snijvlak van kunst, wetenschap, technologie en het sociale domein.

Antwoord op ‘wicked problems’
CASE onderzoekt de rol van kunst in onderwijsvernieuwing en anticipeert op ‘wicked problems’ (grote maatschappelijke uitdagingen). Denk aan inclusieve kunsteducatie, vakoverstijgend onderwijs (kunst, wetenschap & technologie), kunstonderwijs als burgerschapsonderwijs en sociaal-ecologische vraagstukken. Zij wil als centre bijdragen aan de kansengelijkheid van scholieren, studenten, burgers en (toekomstige) professionals. Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs, Jeugd(zorg), Armoede en Schuldhulpverlening, Gemeente Amsterdam) openden CASE. Deelnemers kregen via diverse parallelsessies een unieke inkijk in de toekomst van kunsteducatie.

Minister Dijkgraaf over onderwijs, kunst en wetenschap: "Voor mij is wat hier bij elkaar komt een gouden driehoek".

Landelijke samenwerking
CASE is een interdisciplinaire samenwerking tussen de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, St. Joost School of Art & Design / Avans Creative Innovation, Hogeschool iPabo, Hogeschool van Amsterdam, Codarts, HKU en het ROC van Amsterdam en Flevoland.

Meer informatie
Lees meer over CASE
Bekijk de komende acticiteiten van CASE

Delen