Prosceniumprijs 2022 voor Carly Everaert

foto: Nederlands Theater Festival - fotografie: Anna van Kooij

Gepubliceerd op

Carly Everaert heeft de Prosceniumprijs 2022 voor haar kostuumontwerpen van Trojan Wars van HNTjong & Het Nationale Theater in ontvangst genomen tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 11 september 2022.

Carly Everaert is  Onderzoeker, Belichaamde Kennis in Theater en Dans  bij DAS Research en Docent bij de opleiding Scenografie aan de Academie voor Theater en Dans.

Uit het juryrapport
‘Haar ontwerpen zijn betekenisgevend in de manier waarop ze traditionele rolpatronen radicaal doorbreekt. Dat kwam afgelopen seizoen tot een voorlopig hoogtepunt, toen het resultaat van een heuse tour de force te zien was, in een voorstelling die mede dankzij haar onovertroffen bijdrage niet snel wordt vergeten.’

 

Delen