AHK-bacheloropleidingen opnieuw hoog gewaardeerd in Keuzegids hbo

Gepubliceerd op

De bacheloropleidingen van de academies van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten worden onverminderd positief beoordeeld in de HBO Keuzegids. Net als voorgaande jaren zijn alle bacheloropleidingen van het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie en de Nederlandse Filmacademie beoordeeld als topopleiding. De bacheloropleiding Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie ontvangt een mooie score net boven het landelijk gemiddelde.

Ook de Associate Degree-opleiding Electronic Music van het Conservatorium van Amsterdam is beoordeeld als topopleiding. De AD-opleidingen Technische Productie en Klassiek Ballet van de Academie voor Theater en Dans hebben van de Keuzegids geen beoordeling gekregen in verband met de beperkte studentenaantallen in de opleidingen.


De docentenopleidingen Theater, Dans en Muziek krijgen van de Keuzegids de maximale beoordeling van 5 sterren. Ook de bachelor Theater en de AD Electronic Music worden door de Keuzegids met dit maximale aantal sterren beloond. Deze opleidingen worden op de voet gevolgd door de bachelors Muziek, Film, Dans en Docent beeldende kunst en vormgeving, met 4,5 van de 5 sterren. De bachelor Cultureel erfgoed ontvangt een oordeel van 3 sterren en bezet een mooie derde plaats in de ranglijst van 11 ‘overige kunstopleidingen’.

Over de Keuzegids hbo 2023
De Keuzegids hbo 2023 is een consumentengids voor aankomende studenten die zich oriënteren op een bacheloropleiding. De gids biedt een compleet overzicht van alle hbo- en universitaire bachelors per vakgebied, met daarbij een kwaliteitsoordeel. De Keuzegids baseert zijn ranking op studentenoordelen, studierendementen en op het oordeel van een expertpanel.

Delen