Stefano Bruno wint Nationaal Cello Concours 2022

Gepubliceerd op

Op 28 oktober heeft Stefano Bruno de eerste prijs gewonnen op het Nationaal Cello Concours, georganiseerd tijdens de Cello Biënnale 2022. Juryvoorzitter Sven Arne Tepl prees zijn expressief en verfijnd spel: ‘Je staat achter de muziek en laat de muziek naar voren komen.’ Stefano Bruno (2000) is masterstudent aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter Wispelwey en student aan de National Academy of Santa Cecilia in Rome bij Giovanni Sollima.

De tweede prijs ging naar CvA-student Isaac Lottman; ook hij studeert bij Pieter Wispelwey. De derde prijswinnaar was Emma van Schadewijk, die ook de Publieksprijs en de Prijs voor de beste uitvoering van de opdrachtcompositie won. De Start in Splendor Prijs, een leerprogramma waarbij de winnaar zijn eigen concert mag programmeren en promoten, ging naar Emma Warmelink. Florianne Remme won de Aanmoedigingsprijs.

De jury bestond uit Sven Arne Tepl, Boris Andrianov, Marc Coppey, Ophélie Gaillard, Larissa Groeneveld, Amparo Lacruz, Reinhard Latzko en Patty Hamel. Kijk hier de hele finale terug.

Over de Cello Biënnale 2022
Van 20 tot 29 oktober gaat de jaarlijkse Cello Biënnale door in het Muziekgebouw aan het Ij. Tijdens de biënnale werd ook het Nationaal Cello Concours gehouden. In drie openbare rondes streden vijftien jonge cellisten om de hoofdprijs. Op 28 oktober brachten de drie finalisten het celloconcert in e van Elgar, onder begeleiding van het CvA Symfoniekorkest o.l.v. Sander Teepen.

 

Delen