The Sleeping Beauty en Dansersfondsgala

Foto's: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

Een groot aantal leerlingen en studenten danste in oktober en begin november mee in The Sleeping Beauty, in de betoverende versie van Sir Peter Wright die inmiddels al meer dan veertig jaar het repertoire van Het Nationale Ballet siert. De studenten waren – en zijn in december opnieuw – te zien in onder meer de visioen- en jachtscène. Leerlingen van NBA 1 vertolk(t)en de rollen van geschenkdragers, die in de productie deel uitmaken van het gevolg van de Seringenfee.

Ook traden maar liefst 34 leerlingen en studenten op tijdens het Nederlandse Balletgala, een benefietgala ten gunste van Stichting Dansersfonds ’79, opgericht door voormalig balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar. De leerlingen en studenten dansten, als openingsnummer, de Bloemenwals, in een recente choreografie van Ernst Meisner.

The Sleeping Beauty is van 20 december t/m 2 januari a.s. opnieuw te zien in Nationale Opera & Ballet: www.operaballet.nl

Delen