Winter School with Artist in Residence Mari Bastashevski

Photography by Alexey Yurenev

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft kunstenaar, onderzoeker en promovendus Mari Bastashevski uitgenodigd als AiR voor het komende programma van de Winterschool. De Winterschool vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 20 januari 2023.

Bastashevski's huidige onderzoek richt zich op toekomstbeelden die de cultuur van techno-optimisme en collapsisme overstijgen. Ze onderzoekt hoe opkomende technologieën, zoals VR, locaties kunnen worden voor veldonderzoek naar de relatie tussen dieren, mensen en technologie. Haar kunstwerken onderzoeken de rol van nieuwe technologie en sociale media in het creëren en in stand houden van conflict als status quo.

Tijdens de Winterschool werken alle 1e en 2e jaars studenten van Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur in een interdisciplinair team aan een opdracht. Deze opdracht overschrijdt de grenzen van de drie vakgebieden, en traint de intuïtie van de studenten om binnen een beperkte tijdspanne (+/- 10 dagen) een idee om te zetten in een geïnspireerd product. Het resultaat kan variëren van gebouwde objecten tot statements, manifesten, plannen, visies en ideeën. 

Het AiR programma is een initiatief in samenwerking met de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het stimuleert innovatie en faciliteert ontmoetingen met de hedendaagse kunstpraktijk. Het biedt gastfaculteiten de mogelijkheid te profiteren van de ervaring van gerespecteerde kunstenaars, waardoor de educatieve en artistieke structuren van de Academie nieuw leven wordt ingeblazen.

Delen