Keep an Eye The Records: winnaars 2023

Gepubliceerd op

In het BIMHUIS in Amsterdam vond op donderdag 26 januari alweer de negende editie van jazzconcours Keep an Eye The Records plaats. Tussen de concerten van vorige prijswinnaars door, maakte de host van de avond, Andrew Makkinga, de winnaars van The Records 2023 bekend. Een vakjury koos overdag uit zeven finalisten de drie gelukkige bands: Federico Calcagno Octet, Koen Boeijinga’s MOA en Ronny deCarlo. Het CvA was goed vertegenwoordigd: 2 van de 3 winnaars zijn CvA-bands, waaronder in MOA zelfs een CvA-alumnus meespeelt. De drie bands ontvingen een cheque ter waarde van € 10.000,- om een album te produceren, dat zij op hun beurt een jaar later aan het publiek zullen presenteren.

Voor The Records 2023 was er een recordaantal van 95 aanmeldingen van acht verschillende conservatoria in Nederland! Na een voorselectie konden zeven finalisten koos een vakjury, bestaande uit Glenn Gaddum, Michael Moore, Suzan Veneman, Mirjam Visser en Brent Oostrum na ruim beraad de drie winnaars. Naast het geldbedrag voor het maken van een album ontvangen zij een coachingstraject en wordt voor hen een serie concerten op Nederlandse jazzpodia georganiseerd. De jury over de deelnemers: ‘We hebben genoten van de prachtige gelaagdheid van Federico Calcagno Octet. Het voelde alsof alle bewegende onderdelen als puzzelstukjes in elkaar pasten en het geheel was perfect in balans.’ Het octet bestaat uit Federico Calcagno (klarinet, basklarinet, composities), José Soares (altsaxofoon), Nabou Claerhout (trombone), Adrian Moncada (piano), Aleksander Sever (vibrafoon), Pau Sola Masafrets (cello), Pedro Ivo Ferreira (contrabas), Nick Thessalonikefs (drums).

Ook over Ronny deCarlo was de jury erg enthousiast: ‘Deze band voelde als een échte band. De presentatie was fantastisch en de band-sound fris. We hebben genoten van het speelplezier dat van het podium afspatte.’ Ronny deCarlo bestaat uit Roenik Roa Espinosa (gitaar), Micah Graves (toetsen), Misha Voeykov (bas), en Max Sergeant (drums).

Wil je de winnaars aan het werk zien? Dan kan dat op volgende (voorlopige) data:

27-01 | Nefertiti | Jazzpodium de Tor, Enschede
02-02 | Önder | Podium JIN, Nijmegen
04-02 | Önder | Hot House, Leiden
23-02 | Nefertiti | De Doelen, Rotterdam
11-03 | Ambergris | Willem Twee Toonzaal, Den Bosch
21-04 | Nefertiti | ProJazz, Den Haag
18-03 | Önder | Jazzfest, Amsterdam
17-06 | Ambergris | Zeeland Jazzfestival
18-06 | Nefertiti | Zeeland Jazzfestival
19-08 | Nefertiti | Amersfoort Jazz Festival
05-11 | Ambergris | Kultuurwerkplaats, Oosterbeek

Meer informatie: Keepaneyetherecords.nl

 

Delen